optimering för framgång

Vi optimerar för bättre synlighet, konvertering och nöjdare besökare

Vad menas med optimering?

Att optimera en hemsida innebär mer än att skriva bra texter

Du har säkert hört talas om sökmotoroptimering eller SEO som det också kallas, vilket syftar till att din hemsida skall synas högre i sökmotorernas träfflistor. När vi talar om optimering är det inte nödvändigtvis bara för att få bättre placeringar i sökmotorerna. Även om det så klart ofta blir en konsekvens av en ordentlig optimering av din hemsida. När vi talar om optimering handlar det framför allt om att förbättra vissa aspekter på webbplatsen som förstärker den positiva upplevelsen för dina besökare.  Göra innehållet mer lättillgängligt och synligt, säkerställa så att det finns tydliga mål med de enskilda sidorna så att besökaren kan utföra de handlingar du vill, så att besökaren tar del av den information som anses vara viktig. Att identifiera olika flaskhalsar som står i vägen för konverteringar, vilket är extra viktigt om det är en e-butik du driver. Man har så otroligt kort tid på sig att fånga besökarens intresse och vårt mål med en optimering är att minska all tänkbar friktion som kan uppstå vid kundens resa till sitt mål. Du vill ju inte att besökaren avslutar sitt ärende på någon annan hemsida, målet är ju att den skall hitta det den letar efter på din webbplats.

Kalmarutvecklarna kan hjälpa dig med optimering av hastigheten på sidan för snabbare laddtider. Vi kan hjälpa dig att optimera den för mobiler och göra den responsiv då allt fler primärt använder just mobilen. Vi hjälper dig även med konverteringsoptimering som syftar till att öka den procentandel som besökare utför vissa handlingar.

optimization

Optimerar för resultat

Få besökaren att utföra de handlingar du tjänar på

Oavsett om det handlar om att optimera för bättre laddtider, högre konverteringsgrad eller en mer lättnavigerad hemsida så är alltid syftet med en optimering från vår sida att du skall nå dina uppsatta mål. Att öka konverteringsgraden för en e-handel med en procentenhet kan t.ex innebära att väldigt många fler beställningar kommer in. Att förtydliga och synliggöra det där formuläret du har på hemsidan för att fånga upp en lead kan ju innebära väldigt många nya affärer för din del.

Innan vi börjar optimera diskuterar vi alltid vad det är du vill uppnå, vad vill du att besökaren skall göra när den hamnar på din webbplats? Vi skjuter således inte från höften utan försöker alltid noggrant identifiera flaskhalsarna, friktionen eller olika hinder som står i vägen för att uppnå dessa mål innan vi påbörjar optimeringen. 

När vi väl påbörjar en optimering försöker vi alltid att plocka de lågt hängande frukterna först, dels för att få ett snabbare och tydligare resultat men även för att dessa lågt hängande frukter kan hjälpa till och stärka upp den mer långsiktiga optimeringen.

Detta kan vi optimera åt dig

Hastighetsoptimering

Hastighetsoptimering handlar om att göra din webbplats snabbare och mer responsiv. Snabba laddningstider är avgörande för användarupplevelsen och kan påverka både din sökmotorrankning och konverteringsfrekvensen. Långsamma webbplatser kan leda till att besökare tappar tålamodet och lämnar sidan innan den ens har laddat helt.

För att förbättra hastigheten på din webbplats kan du komprimera bilder, minska antalet HTTP-förfrågningar, använda cache-mekanismer och välja ett rimligt hosting-företag. Genom att fokusera på hastighetsoptimering kan du skapa en bättre användarupplevelse och minska studsprocenten.

Konverteringsoptimering

Konverteringsoptimering handlar om att öka den procentandel besökare som utför önskade handlingar på din webbplats, som att göra ett köp, fylla i ett kontaktformulär eller registrera sig för en prenumeration. Det innebär att du måste förstå din målgrupp, analysera deras beteende på webbplatsen och testa olika strategier för att öka konverteringsfrekvensen.

Metoder för konverteringsoptimering inkluderar att förbättra webbplatsens design, använda tydliga anrop till handling, minimera friktion i köpprocessen och använda A/B-testning för att jämföra olika versioner av din webbplats för att se vilken som fungerar bäst.

SEO

SEO är en process som syftar till att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorernas organiska (icke-betalda) sökresultat. Genom att optimera din webbplats för relevanta söktermer och förbättra dess tekniska struktur kan du öka chansen att ranka högt i sökmotorernas resultatlistor. Detta innebär att potentiella kunder kan hitta din webbplats när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

Viktiga aspekter av SEO inkluderar att använda relevanta nyckelord i din webbplatsens innehåll, förbättra sidans metadata, bygga kvalitetslänkar och säkerställa att din webbplats är mobilvänlig. Genom att investera tid och resurser i SEO kan du öka din webbplatsens organiska trafik och attrahera målgruppen.

Vårt SEO-fokus ligger dock främst på on-site, alltså en teknisk optimering snarare än ett fokus på innehåll och länkbygge. Vill du ha en mer renodlad SEO-tjänst med fokus på enskilda sökord och liknande kan vi så klart rekommendera duktiga samarbetspartners som är experter på just innehåll.

För att förbättra hastigheten på din webbplats kan du komprimera bilder, minska antalet HTTP-förfrågningar, använda cache-mekanismer och välja ett rimligt hosting-företag. Genom att fokusera på hastighetsoptimering kan du skapa en bättre användarupplevelse och minska studsprocenten.

Sammanfattningsvis är SEO, hastighetsoptimering och konverteringsoptimering tre viktiga komponenter för att skapa en framgångsrik webbplats/e-handel. Genom att integrera dem i din webbstrategi kan du öka din synlighet, förbättra användarupplevelsen och öka din webbplatsens förmåga att konvertera besökare till kunder.

Dags att optimera?

Kontakta oss så kan vi diskutera optimering

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med att optimera din webbplats är du varmt välkommen att höra av dig till oss. En diskussion gällande optimering kostar inget, vi kan ta en snabbare titt på din hemsida för att se vad vi kan hjälpa dig med och sen lämna ett kostnadsförslag du får ta ställning till. 

Om du istället vill ha ett kostnadsförslag på utveckling av något projekt är det bra om du beskriver ditt problem så noggrant som möjligt så att vi får en så klar bild av problemet som möjligt. Om vi skulle behöva kompletterande information för att kunna lämna ett kostnadsförslag eller offert kontaktar vi dig så snart vi kan.

Det går precis lika bra att skicka ett meddelande till:
info@kalmarutvecklarna.se

Rulla till toppen