Kostnadsfritt CMS som bygger på öppen källkod

WordPress är anpassnigsbart och enkelt att administrera

Vad är WordPress?

En flexibel och anpassningsbar plattform för innehåll

WordPress är ett helt kostnadsfritt innehållshanteringssystem (CMS) som bygger på öppen källkod. Ett kompetent verktyg för att skapa webbplatser och hemsidor och systemet är skrivet i PHP.

Det är ett av de absolut mest populära och mest använda CMS-systemen globalt. Det är svårt att svara på hur många hemsidor som är byggda på WordPress men över 40% av alla webbplatser använder systemet vilket innebär att miljontals hemsidor använder det vilket borgar för att det även framledes kommer att vara en av de mest populära plattformarna.

WordPress tillåter användare att skapa, anpassa och hantera webbplatser och innehåll utan att avancerade tekniska färdigheter krävs av användaren. 

Det är även en utmärkt plattform att bygga vidare på då det är till stor del modulärt och bygger på olika tillägg och plugins för att utöka funktionaliteten. Med en gigantisk användarbas finns det därför även ett väldigt stort utbud av just tillägg, plugins och teman som ofta är helt gratis, vilket gör det lätt att lägga till ny funktionalitet till webbplatsen.

Läs mer om WordPress

wordpress-logo

Varför välja WordPress?

Användarvänlighet

WordPress har ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt, vilket gör det enkelt för användare, oavsett nivå av teknisk kompetens att skapa och hantera innehåll.

Teman

WordPress tillhandahåller ett väldigt brett utbud av teman (mallar) som till stor del bestämmer utseendet och designen på din hemsida. Teman kan anpassas och justeras för att matcha just dina specifika behov. Det finns både teman som är helt kostnadsfria eller så kallade ”premium”-teman som man ofta kan köpa för en billig peng. Alternativt så kan man bygga helt egna och unika teman.

Tillägg och plugins

Ekosystemet till Woocommerce tillhandahåller ett stort utbud av plugins och tillägg som utökar dess funktionalitet. Det finns tillägg för nästan allt du kan tänka dig oavsett om det handlar om förstärkt säkerhet eller funktioner för e-handel. WordPress har även ett bra och omfattande API för oss utvecklare att använda då utvecklar helt unika tillägg för att få en viss funktionalitet.

Anpassningsbart

Med WordPress möjligt att utföra omfattande anpassningar genom teman, plugins och kod (PHP, HTML, CSS, JavaScript).  Det är således en väldigt tacksam plattform att ha som grund och bygga vidare på för att få en helt unik webbplats anpassad efter just dina behov.

Skalbarhet

WordPress är väldigt skalbart och kan användas lika fördelaktigt för små bloggar, personliga webbplatser, stora e-handelsbutiker, företagswebbplatser och mycket mer. Det är byggt för att kunna hantera en stor mängt anrop och besökare och det är dessutom lätt att migrera en hemsida som bygger på WordPress till en mer anpassad hosting eller en egen server om det skulle bli nödvändigt.

Community och support

WordPress har en stor och aktiv community av utvecklare, designers och användare. Dessa bidrar till plattformens förbättring, och vidareutveckling samt ger support och skapar teman och plugins. Denna community bidrar med massor av kunskap, support och resurser, inklusive forum, handledning och dokumentation, vilket gör det enkelt för dig som driver butiken att hitta lösningar på alla problem du kan tänkas stöta på.

SEO-vänligt

WordPress är en plattform som är SEO-vänlig från start, vilket gör det lättare för dina sidor att upptäckas och indexeras av sökmotorerna. WordPress låter sig även integreras väl med populära SEO-plugins. Det är således enkelt för dig som driver hemsidan att optimera den för sökmotorer, förbättra synligheten och attrahera mer organisk trafik.

Säkerhet

Utvecklarna bakom WordPress tar säkerheten på väldigt stort allvar och släpper regelbundet nya versioner som täpper till eventuella säkerhetsbrister som upptäcks. Det finns även en del tillägg med fokus på säkerhet som ytterligare stärker skyddet av din hemsida.

Mobilanpassat

Teman till WordPress är designade för att vara responsiva och mobilanpassade, vilket säkerställer en sömlös upplevelse för dina besökare oavsett om de besöker din hemsida från mobilen, ipad eller dator.

Användare och roller

WordPress kommer med ett färdigt användarhanteringssystem vilket gör det möjligt att tilldela olika personer olika behörigheter vilket är bra om ni är flera personer på företaget som skall administrera webbplatsen.

Vi kan hjälpa dig med WordPress

Allt från installation och konfiguration till drift och utveckling

Även om WordPress är en väldigt användarvänlig butikslösning så kan det uppstå situationer där det krävs lite tekniskt kunnande. Teknik är ju ändå teknik och alla som någon gång hanterat teknik vet att den kan uppföra sig lite som den vill ibland. Om du vill ha unika anpassningar eller unik funktionalitet kan det också krävas en del tekniskt kunnande eller programmeringskunskaper.

Med väldigt många års erfarenhet av WordPress kan vi hjälpa dig med i princip alla aspekter av plattformen.

Här nedan finner du ett axplock över sådant vi kan hjälpa dig med

 • Installation av WordPress 
 • Konfiguration av WordPress
 • Installation och konfiguration av teman
 • Skapa unika teman just för din webbplats
 • Ta fram en unik och tilltalande design till din hemsida
 • Installera och konfigurera plugins och tillägg
 • Utveckla eller skapa unika plugins med anpassad funktionalitet
 • Anpassa eller utveckla funktionaliteten utan plugins
 • Uppdatera plattformen, teman och tillägg
 • Skapa nya undersidor och landningssidor
 • Konfigurera och integrera olika tredjepartssystem
 • Optimera din webbplats för hastighet med olika cache-verktyg
 • Optimera din hemsida för högre konverteringsgrad 
 • Optimera för bättre synlighet i sökmotorerna
 • Lägga in olika spårningskoder för externa analys och/eller marknadsföringskanaler
 • Internationalisera din butik med system för översättningar och flera språk
 • Felsöka och åtgärda tekniska problem och buggar
 • Migrera webbplatsen till ett nytt webbhotell/hosting
 • Lägga till ytterligare lager av säkerhet på din hemsida
 • Agera bollblank som ger goda tips och råd
Utöver det i listan ovan så finns det mycket mer vi kan hjälpa dig med. Det är bara att ta kontakt med oss oavsett vilket problem du har så tar vi det därifrån. Allt går att lösa.
wordpress-development

Intresserad av WordPress?

Kontakta oss så kan vi diskutera din hemsida

Har du några frågor eller funderingar gällande WordPress som plattform eller om diskutera hur vi kan hjälpa dig med din hemsida är du varmt välkommen att kontakta oss via formuläret nedan. Om du vill begära ett kostnadsförslag är det bra om du beskriver ditt projekt så detaljerat som möjligt.

Det går precis lika bra att skicka ett meddelande till:
info@kalmarutvecklarna.se

Rulla till toppen