Kostnadsfri plattform för e-handel

Woocommerce är användarvänligt, flexibelt och väldigt anpassningsbart

Vad är Woocommerce?

Förvandla WordPress till en roburst e-handelsplattform

WooCommerce är ett egentligen ett helt gratis plugin eller tillägg som bygger på öppen källkod till WordPress. Det gör det möjligt att omvandla WordPress till en fullt fungerande e-handelsbutik. WordPress tillsammans med Woocommerce ger en robust, flexibel och anpassningsbar plattform för att skapa, hantera och sälja produkter eller tjänster online.

WooCommerce är väldigt populärt på grund av dess användarvänlighet, flexibilitet och förmåga att sömlöst integrera med WordPress, vilket gör det till ett populärt val för företag och privatpersoner som vill starta en e-butik.

WooCommerce används idag av en mängd olika företag i olika branscher utöver vanliga e-butiker, som t.ex av återförsäljare, digitala produktbutiker, tjänstebaserade företag, ideella organisationer och mycket mer. Den används av både nystartade lite mindre butiker såväl som av stora butiker med tusentals beställningar per dag.

Plattformen är en av de absolut mest populära och finns idag installerat på över 5 miljoner webbplatser. Woocommerce har ett stort och aktivt ”community” av utvecklare, designers och användare. Denna användarbas bidrar till plattformens tillväxt, stabilitet och utveckling av många plugins eller tillägg. Den stora användarbasen borgar också för att plattformen kommer att finnas kvar och vidareutvecklas en lång tid framöver.

Det finns tusentals olika teman, designer och plugins tillgängliga, vilket tydligt demonstrerar plattformens popularitet och efterfrågan på anpassning och ytterligare funktionalitet.

Woocommerce logo

Varför välja Woocommerce?

Integration med WordPress

WooCommerce integreras sömlöst med WordPress, det mest använda och mångsidiga innehållshanteringssystemet (CMS) som finns. WooCommerce har vunnit enorm popularitet på grund av dess användarvänlighet, flexibilitet och förmåga att sömlöst integrera med WordPress, vilket gör det till ett populärt val för den som vill starta en butik online.

WooCommerce lägger till viktiga e-handelsfunktioner till din webbplats, vilket gör att du kan sälja fysiska och digitala produkter, samt hantera lager, betalningar, frakt och skatter.

Anpassning och flexibilitet

WooCommerce erbjuder en hög nivå av anpassning. Du kan skräddarsy utseendet, layouten och funktionaliteten för att möta specifika behov genom att välja från ett stort utbud av teman, plugins och tillägg eller egna anpassningar. Detta möjliggör en mycket anpassningsbar och unik shoppingupplevelse.

Tillägg och plugins

Ekosystemet till Woocommerce tillhandahåller ett stort utbud av plugins och tillägg som utökar dess funktionalitet. Oavsett om det är ytterligare betalningslösningar, fraktalternativ, analyser eller produktförbättringar, finns det många plugins tillgängliga för att skräddarsy butiken efter specifika krav, så att du kan utöka kärnfunktionaliteten i WooCommerce.

Användarvänlighet

WooCommerce är känt för sitt användarvänliga gränssnitt och intuitiva installationsprocess. Användare med olika nivåer av teknisk expertis kan enkelt sätta upp och hantera sin butik utan behov av omfattande teknisk kunskap.

Kostnadseffektivt

WooCommerce bygger på öppen källkod, vilket gör den till en kostnadseffektiv lösning för småföretag och nystartade företag. Plattformen är gratis, och användare kan välja från ett brett utbud av gratis- och premiumteman och plugins baserat på deras budget och behov. Det finns även gott om utvecklare att tillgå om du vill ha helt unika speciallösningar.

Skalbarhet

WooCommerce är mycket skalbart och kan hantera ett brett utbud av produkter och stora mängder transaktioner. När företag växer kan WooCommerce ta emot ökad trafik och produktkataloger utan att kompromissa med prestanda.

Community och support

WooCommerce har en stor och aktiv community av utvecklare, designers och användare. Denna gemenskap tillhandahåller en mängd kunskap, support och resurser, inklusive forum, handledning och dokumentation, vilket gör det enkelt för dig som driver butiken att hitta lösningar på alla problem du kan stöta på.

SEO-vänligt

WooCommerce är designad för att vara SEO-vänlig, vilket gör det lättare för dina produkter och butik att upptäckas av sökmotorerna. WooCommerce erbjuder utmärkta SEO-funktioner i sig själv och kan även integreras med populära SEO-plugins. Det tillåter användare att optimera sin e-handel för sökmotorer, förbättra synlighet och attrahera mer organisk trafik.

Säkerhet

WooCommerce följer bästa praxis inom säkerhet och erbjuder olika alternativ för att säkra online-transaktioner och kunddata, vilket ger en säker shoppingmiljö för dina kunder.

Mobilanpassat

WooCommerce-teman är designade för att vara responsiva och mobilanpassade, vilket säkerställer en sömlös shoppingupplevelse på olika enheter, inklusive smartphones och surfplattor.

Produkthantering

Det erbjuder ett lättanvänt gränssnitt för att lägga till och hantera olika typer av produkter, inklusive enkla, grupperade, variabla och affiliate-produkter.

Betalningslösningar

Den stöder olika betalningslösningar, inklusive populära alternativ som Klarna, Swish, Svea, PayPal, Stripe och mer, vilket ger kunderna flera betalningsalternativ och därmed ökar konverteringarna.

Frakthantering

Du kan ställa in flexibla fraktalternativ, inklusive gratis frakt, schablonfrakt och fraktpriser i realtid. Integrering med större transportörer är också möjligt via plugins eller anpassningar.

Momsberäkningar

WooCommerce underlättar automatisk beräkning och tillämpning av moms baserat på plats och regler, vilket förenklar bokföringen.

Rapportering och analys

Woocommerce tillhandahåller inbyggda rapporterings- och analysfunktioner för att spåra försäljning, kundbeteende och andra viktiga mätvärden för att hjälpa dig att fatta välgrundade affärsbeslut.

Användare- och kundhantering

WooCommerce låter kunder skapa konton, se orderhistorik och hantera sina profiler. Som butiksägare kan du hantera användarroller och behörigheter.

Sammantaget utmärker sig WooCommerce i att tillhandahålla en anpassningsbar, skalbar, kostnadseffektiv och användarvänlig e-handelslösning integrerad med kraften i WordPress, vilket gör det till ett föredraget val för många företag som vill bedriva e-handel.

Vi kan hjälpa dig med följande

Allt från installation och konfiguration till drift och utveckling

Även om Woocommerce är en väldigt användarvänlig butikslösning så kan det vara svårt för den lite mindre tekniskt lagda personen att komma igång, optimera eller utveckla unik och anpassad funktionalitet. Med väldigt många års erfarenhet av Woocommerce kan vi hjälpa dig med i princip alla aspekter av plattformen.

Här nedan finner du ett axplock över sådant vi kan tillhandahålla hjälp med

 • Installation av både WordPress och WooCommerce
 • Konfiguration av WordPress och Woocommerce
 • Installation och konfiguration av teman
 • Skapa unika teman just för din e-handel
 • Ta fram en unik och tilltalande design
 • Installera och konfigurera plugins och tillägg
 • Utveckla eller skapa unika plugins med anpassad funktionalitet
 • Anpassa eller utveckla funktionaliteten utan plugins
 • Konfigurera och integrera olika betallösningar som t.ex Klarna, Svea, Stripe
 • Konfigurera fraktalternativ
 • Integrera butiken till olika speditörer eller fraktbolag och tjänster som t.ex Postnord och unifaun/nShift
 • Integrera butiken till olika affärssystem och bokföringssystem som t.ex Fortnox
 • Optimera din butik för hastighet med olika cache-verktyg
 • Optimera din butik för högre konverteringsgrad
 • Optimera för bättre synlighet i sökmotorerna
 • Lägga in olika spårningskoder för externa analys och/eller marknadsföringskanaler
 • Internationalisera din butik med system för översättningar och flera språk
 • Produkthantering
 • Affärsutveckling
 • Agera bollblank som ger goda tips och råd
Utöver det i listan ovan så finns det mycket mer vi kan hjälpa dig med. Det är bara att ta kontakt med oss oavsett vilket problem du har så tar vi det därifrån. Allt går att lösa.

Intresserad av Woocommerce?

Kontakta oss så kan vi diskutera diskutera din butik

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss, oavsett om du bara vill ställa en fråga eller begära kostnadsförslag. Är du nyfiken på att starta en butik men inte riktigt vet vart du skall börja? Kontakta oss för ett samtal om saken. Det kostar inget. Om du vill ha ett kostnadsförslag på utveckling av en ny butik behöver vi först veta i vilken omfattning du behöver hjälp och ber dig därför specificera så gott du kan vad du önskar hjälp med. Om vi skulle behöva kompletterande information för att kunna lämna ett kostnadsförslag eller offert kontaktar vi dig så snart vi kan.

Det går precis lika bra att skicka ett meddelande till:
info@kalmarutvecklarna.se

Rulla till toppen